Enchanted spring

Äntligen klar!
Fick ett kreativt cp ryck och kastade ut hösten från bloggen.
Nu är våren här, dock inte i verkligheten vilket jag inte gillar alls. Ge mig vååååår!

Update: Fysiken klar, stresshanteringen halvvägs.

Posshaj!

Se på mig, vad tycker du?

Nu var det ett tag sen jag skrev, sorry, men jag har så mycket att göra! Men nu är Engelska redovisningen avklarad och även spanska provet, skköönt!
Dessvärre var jag sjuk idag när min grupp redovisade i svenskan om Antikens Rom. Naturligtvis ska jag få redovisa min del helt själv inför hela klassen. När jag först fick höra det så kom paniken krypande och jag ville bara lägga mig ner och avlida, men nu känns det helt ok. Vad är det som är farligt egentligen? Det är ju inför helt vanliga människor som går igenom precis samma sak som jag. Jag brukar faktiskt tycka att det är kul att redovisa, tyvärr blir jag så nervös att jag inte hinner njuta av insikten att alla lyssnar på mig. Tänk att aldrig få sin röst hörd egentligen, ingenting jag önskar.

Jag väljer att se det positivt. Jag får känna på hur det är att redovisa helt själv, vilket kommer att komma till användning senare när vi ska stå inför helklass och berätta om oss själv. Alena. Så då är det ju bra att jag fått lite övning :)

Planeringen inför helgen är klar för övrigt:
Fredag: Inget gym, efter skolan ska jag dra hem och göra mig iordning för att sedan ta bussen med Frida till Vicky, där det blir förfest. Sen drar vi till Ohlins i Skara, kommer nog bli jättekul!
Lördag: Junkyyard med Tove i Trollhättan
Söndag: Plugga!
Måndag: Plugga, hjälpa till på musikkolan på kvällen.
Tisdag: Gbg med my misteress Gäbie! Sola på kvällen :)

Det är inte fel att Måndag-Tisdag är studiedagar.

Helt okej, nu känner jag motivationen igen! Och visst hjälper det att Markus Krunegårds sound kommer ur högtalarna till datorn, please don´t stop the music!

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel.
Lev med det.

Eller varför inte ala Gwen Stefani?
När man har gjort bort sig några hundra gånger vet man vad som funkar.

Alla ni därute får ha det så bra!
Min kväll kommer att innehålla vemod, en idrottsinlämning som jag planerar att göra klart och övning ala redovisningen i fysik imorgon. Dvs om jag kan få tag på Elli.
Sist men inte minst ska jag prata ihjäl mig med Frida, saknar dig!

Posshaj!

Samma nätter väntar alla

Tidsångest.
Frys den så att jag kan leva.
Seriöst, den som gav dygnet 24 timmar och veckan 7 dagar och året 12 månader och 365 dagar vill jag ta ett snack med.
Jag hinner inget av det jag vill, eller jo det gör jag, men allt går i hundranittio. Jag förstår inte, är jag den enda som inte klarar av att anpassa mig? Jag har blivit riktigt bra på att planera, min almenacka följer mig som om vi vore en och samma, men ändå lyckas jag inte få till det.

Fast det är en förbättring, jag kommer i tid och jag gör det jag ska, sen spelar det ingen roll om det blir halv två på natten för det är så jag får göra. Musiken är min räddning, får jag inte somna till den så dör jag. Får jag inte lyssna på den på morgonen när mamma skjutsar mig och Hannes till skolan så avlider jag.
Vänner är inte heller fel, fester är skönt ibland. Roliga events, olika fikan med olika personer och bara chill med härliga människor ser jag till att pryda några av arken i min fina, röda filofax.

Jag hinner inte reflektera över skolan längre, men det går ju bra för mig så borde jag rota? Tänk om jag hittar något som jag inte vill hitta, som dammråttorna under soffan eller på hyllan under alla mina böcker?
Nej tack.
Men reflektion är jag, jag tänker för mycket och jag älskar det, det får mig hellre levandes än död.

Totalreflektion, jag lever i symbios med dig. Varför oroar jag mig över fysiken?
Jag är ju ett levande exempel.


Big moma

Sov hos Tove från lördag tills idag. En sumering av kvällen får orden: Hårfärg, chokladbollar klockan två på natten, musik, skitsnack, film och spöken. Just spökbiten var nog det värsta jag varit med om, inga mer spökhistorier för min del! Det slutade med att jag låg stel som en pinne hela natten utan att kunna sova, för rädd för att röra mig. Usch, men kul var det!

Idag har vi ätit fattiga riddare, och nu är jag hemma. Tiden går för fort! Fast det är väl bra på ett sätt, då dröjjer det inte länge tills det blir vår och man kan börja gå med chinos och ballerina! För att inte tala om att jag äntligen kan kirra min longboard, nu jävlar ska jag lära mig åka! Tiden igen. Jag har snart gått mitt första år på gymnasiet. Känns skumt, det har gått så fort att jag inte har hunnit ikapp. Jag ligger fortfarande efter, men jag accepterar läget och försöker sitta still och bara tänka.
Ibland får jag stunder då klockan saktar ner, då jag tittar på den och ligger och funderar för att efter en evighet titta på den igen och upptäcka att det bara har gått fem minuter. Jag gillar när det blir så, tyvärr händer det inte ofta.

Jag tänker för mycket.

Nu blir det spanska.
Posshaj!

Ms Purrfect

Ibland dyker det upp en sådan. Lite här och var, men inte särskilt ofta egentligen. En perfekt människa, som alla älskar och gillar, som är bra på allt och sätter Mvg på alla prov. Ms Perfect.
Ibland är personen ifråga snäll rakt igenom, vilket ger en dåligt samvete eftersom man antagligen är avundsjuk som en gris. Ibland drar personen nytta av situationen, och varför skulle den inte? Man blir ju glad om man vinner på lotteri, varför skulle det inte va samma sak med genlotteriet?

Fast det är skrytandet som är jobbigt, men ändå mänskligt. Så personligen föredrar jag när de skryter, för det gör dem mänskliga. Man kan relatera till dem, se att de har brister och på så sätt inte känns sig så jävla dålig i jämförelse. Fast nu snackar vi ju om ens egen självbild, något som alla måste jobba på I guess. Men ändå, det är inte syndigt att känna avund, så medans man jobbar på denna självbild som everybody har, så är det ok att prata (eller skriva) om vad man känner.

Och jag känner, att det är jobbigt as hell att vara i närheten av de
som inte skryter. Varför? Jo, för man har ingen anledning till att känna avunden, de kastar den ju inte i ansiktet på en så varför skulle man? Självbilden som spökar igen, fuck it.

Jag minns min gamla högstadieskola. Lärarna var ok, men resten..skit rakt igenom. Ok, min klass gillade jag. Där var alla lite udda och härliga, men vi accepterade varandra. Vi gick även utanför skolan, i en barack närmare bestämt. "Barackbarnen", vilket skämt. Jag hatade dem. Allihop. Eliten. De som med blickar sa "du är så JÄVLA dålig". Av andra har jag hört att man inte reflekterade över oss som personer, ingen visste ju vilka vi var, men så kändes det verkligen inte. Hur fan kan man döma ut en hel klass baserat på namnet? 9A, so? Ni kände oss inte,men ändå tog ni er rätten att men era jävla sönderblekta frisyrer och tofsar runt jeansen komma och nedvärdera oss, fyfan vad patetiskt.

Men jag minns att folk kollade på mig, lade märke till mig. I efterhand har jag fått höra att jag hade en egen stil, synd att ingen vågade säga något.

Jag har fortfarande problem med personer från den skolan. När man ser dem på stan så kommer mindervärdighetskomplexet fram igen: "fyfan vad du är kass". Nu vet jag att det inte stämmer, men det gör fortfarande ont.

Jag brukade känna ett stort behov av att skrika och protestera åt all den skit som sa åt en att man inte dög.
"Förlåt för att jag inte har platina hår, förlåt för att jag inte lyssnar på Kent, Miss li, spelar gitarr, har converse eller stuprör, tar svartvita bilder med systemkamera, dricker öl vid brasor! Förlåt för att jag inte är som er, era jävla retards!" Nu förespråkar jag bara en "stil", men det är den som jag hatar och som hänger ihop med perfekt stämpeln.
Jag hatar ordet stil. Jag tror på smaken, ta det du gillar och kombinera det snyggt? Jag fullkomligt spyr på all den osäkerhet som finns idag och förstör. Allt det som var fint, som att hitta sig själv och inte försöka vara någon annan har förstörts, folk har misstolkat det. Folk går på stan och köper kläder som är "udda" utan att ens gilla dem.

Men man måste ju vara speciell, right? Inte sig själv, man måste sticka ut, men samtidigt vara en i mängden. Bullshit.

Jag hatar att jag dömer er, för jag hatar folk som dömer. Hatar jag mig själv? Nej, för jag vet att det är mänskligt att fela. Nu har jag kommit på att jag inte hatar er, jag hatar bara det ni står för. En av mina bästa vänner var en av er, eller det vet jag ju inte eftersom jag inte var insatt, men hon umgicks med er. Jag hade aldrig kunnat drömma av att umgås med någon som representerade allt det jag hatade, men hon är underbar och jag är glad att jag har lärt mig att se utifrån personen och inte efter sammanhanget. Det har jag väl alltid kunnat, men just gällandes min fd skola har vart ett större problem. Det är det fortfarande, men inte lika mycket.

Jag läste en blogg som en av de som jag verkligen inte gillar har skrivit. Hon skriver bra, jävligt bra, men hela grejjen är så typisk att jag kräks. Det vanliga, det som anses perfekt av er. Systemakamerabilder i svartvitt, mogna fester där bara de som anses vara något är på, stuprör, converse, nerd glasögon. Perfekt perfekt perfekt. Ur era ögon kanske.

Jag skulle verkligen inte ha något emot er egentligen, men det märks på er att ni nedvärderar. För så kass självbild har jag inte. Jag vill inte vara någon annan än mig själv, jag gillar min kropp och vad jag står för, och jag jobbar på mina brister och försöker att inte döma andra. Men när man är i närheten av er så sänks man. Och ni kanske inte är medvetna om det, men det beror på er. På den skit ni projecerar ut.

Du med bloggen brukar kolla på mig i skolan. Varför? Ser jag annorlunda ut, har jag något mellan tänderna? Eller är jag intressant? Jag har någon konstig respekt för dig, blandad med lite rädsla. För jag tycker du verkar så hård och kall, en sten. Men vad vet jag, jag känner dig inte.

Och jag dömer er inte, jag gillar bara inte att ni visar så tydligt att ni dömer mig. 


Vad vill jag ha sagt med det här? Vet inte, men ibland är det skönt att skriva av sig.

Peace out.
/Emma

Genie in a bottle

Det blev fest igår! Finally kunde jag få tag på dricka..
Gjorde mig iordning, nu kom mina snyggis skjorts med hög midja till användning. Det som var kul var att min mor frågade innan jag gick; du vil inte ta med dig en öl eller så? (Folköl här, inga starka saker. Men plus poäng till att hon ser mig som en mogen ungdom som kan dricka utan att avlida)  "Vem är du och vad har du gjort med min mamma?" tänkte jag ändå och tackade nej, jag hade ju mycket starkare saker i sinnet, höhö.

Barnen Briggner kom och hämtade upp mig, som vanligt så körde Viktor som en blådåre, but hey- vi kom ju fram snabbt.
Stannade till och fixade groggvirke (inga fler bonneuttryck som slödricka här inte!), sen hoppade vi av på Rese där vi träffade Lisa. Efter att ha träffat lite folk så blev vi jagade av väktarna, även fast vi var innocent? Fast anledningen till att de jagade oss var väl att vi började kuta när de närmade sig, och de kutade självaklart efter. Vi ville ju inte att de skulle ta våra precious kassar ifrån oss, döh.

Väl ute i kylan började vi vår improviserade förfest, som egentligen skulle ha hållts i en hiss på Rese. Men den planen övergavs så snart vi kände lukten när vi gick in i en; Piss, ost? Nehej tack, jag har då inte beställt något.
Mina Mariestad flickor och min Frida bejb joinade oss inom kort och allsången var ett faktum. "Bira bira bira"

Vår guide dök upp (haha ala sagan om ringen!) och vår promenad mot Östermalm började. Vid det här laget hade fler folk anlänt och vår crew växte i antal. När vi äntligen var framme så kom festens bodyguard samt hans piprökande buddy ner och sa att det bara fick komma in fem pers, men vi övertalade dem snabbt (y) Festen började och fler folk anlände, helkul kväll!

Beskrivningen får lyda; Cigg, Sprit, Kyla, Gyllene tider, Äckliga hissar och cp vakter. Fezt!

Nu ska jag plugga spanska, ikväll blir det Tove!

Posshaj!

Kaos-syndrom is in town

Äntligen fredag!
Gud vad skönt, den här veckan har varit döden på ett sätt, bara för att alla är så jävla hyper och lider av kaos syndrom! Även jag, just nu vill jag bara mörda någon.

Fast det kan ju bero på att min bror och jag har lyckats krascha ett fönster på huset, eftersom även vi lider av kaos syndrom. Självklart får alla rådamp, så nu ska jag bara käka och duscha, sen flyr jag fältet! Fezt blir det, efter mycket dampande och panik så blir den av iallafall! Mina pals blir Frajds och Elin, och äntligen har Elin och jag lyckats fixa dricka.
Ännu en biverkan av kaos syndromet, även alla som kan fixa dricka har fått damp!

Herregud alltså.
Men jag är glad ändå! Är fortfarande motiverad till att plugga, och det är vad jag ska ägna helgen till, förutom lördag kväll och söndag förmiddag som kommer spenderas hos Tove :G
På schemat står hårfärgning och slingor (är ju erfaren sen mina försök på cissi, hehehehe) och bakning och film! Och en massa skitsnack, som vanligt :D Det kommer sluta med att vi bara hetsar och rycker på varandra,

men vad ska man göra när alla lider och avlider av kaos syndrom?

Supa skallen av sig kanske, det är min plan iallafall.
iRoNiSk_fLiKkA_92
Byt not really

Posshaj!


(Ok, alla hade inte rådamp. Fönstret will ordna sig, daddy cool, you´re the best!)

Boom bitch!

Denna onsdagen har varit den jobbigaste på länge! Alla är hysteriska för att de inte får ihop sina val till kommande skolår, och jag får panik! Inte blir det bättre av att någon sorts hyperaktiv/damp epedimi råder på skolan heller, eller iallafall i naturrutan. Alla kaosar runt eller tittar på skidåkning, ingen vill jobba och alla vill hem.
Jag tror jag kände på mig att det skule bli en kaos-dag, för min första instinkt imorse var att nästan sjukanmäla mig. Jag tror det är ett sjätte sinne som varnar mig för vilka dagar jag inte pallar, men är man duktig så är man (y)

Inga slappa hemmadagar för mig mer! Dessutom så solade jag med Gääbie idag på Skövde solarium, det kunde jag ju bara inte missa :G Underbart var det, fast lite panik fick jag allt ändå när solariet brummade igång, jag trodde seriöst att det skulle sprängas ett tag. Men icke, både jag och Gabriella överlevde, och båda har fått färg! Fast jag ser nu att jag bränt mig lite lätt på magen, så jag funderar på att hoppa ner till 38 rör nästa gång och kanske sola lite längre istället.

Well well, nu ska jag ägna 10 minuter åt svenskan och engelskan, sen blir det slagg!

Posshaj!





The master of fika

SÅHÄR GÖR MAN EN PERFEKT CAFFE DUMLE!

*i med TVÅ dumle
*en redig sked oboy
*caramel smaksättning, ringla smaksättningen i en cirkelformad rörelse tre varv (typ3/4 dl)
*häll i bryggkaffe till ca hälften av glaset
*fyll upp med varmångad mjölk så att det blir lite skum överst (y)
*sist men inte minst, toppa med lite oboy pulver (eller grädde, men inte för min del tack)

The master of fika has spoken, min vilja är din lag!




...och såhär gör man INTE, som vissa praktikanter (fuckface!)
Om man inte vill ha en äcklig dvs, då rekomenderas detta starkt!

Ha i:

*EN dumle, gärna en halv för snålhetens skull
*2 dl caramel smaksättning, häll på bara, det ska ju vara äckligt sött här.
*HELA GLASET med bryggkaffe! Det får gärna vara gammalt, extra beskt.

Som finish kan ni komplettera den totala saknaden av varm mjölk med ca i kryddmått, då kan ju ingen säga att du glömde den? Skit i oboy pulvret när du ändå är igång, och för all del, HÄLL PÅ JÄTTEMYCKET GRÄDDE ÄVEN OM PERSONEN SPECIFIKT BETT DIG ATT INTE GÖRA DET!

Perfection Vs. Äckelheten itself?
You decide!

Posshaj!


Seven days a week

Känner att jag använt mig av denna rubrik tidigare, fAiL, men what´s a man to do lixom? Eller woman i mitt fall.

Veckans tisdag har varit helt okej, body balance plus vilostund med filtar (<3) på idrotten är inte fel. Massage på fredag med, yum.
Matrasten spenderades med Tove på Donken, fast jag var nyttig katt och tog side sallad och juice :G Generös var jag med, för Tove fick 10 kr till en cheesburgare, hihihi. Träffade henne även efter skolan, då jg köpte sötaste nessässären ever på HM, samt en snyggiströja :G

Kemilabben gick greit, börjar faktiskt förstå en del begrepp nu. Idag stod det titrering på schemat, och om jag har förstått det hela rätt så använder man sig av denna metod för att räkna ut koncentrationen hos en lösning med en annan lösning, där koncentrationen är känd.

C=n/v, woho!

nErDiGfLikkA_92@hell yeah.com, yep that´s me!

Idag hände det något konstigt på spanskan. Min lärare, som jag brukar göra bort mig inför 24/7, kom fram och undrade om jag hade haft mitt utvecklingssamtal än? Jag svarade att nej det har jag inte, men att jag hade fått hans mejl om att jag låg på VG? (jag kände att jag behövde nämna det där med VG då det kändes som om han menade på att jag borde ha ett utvecklingssamtal där jag kunde få reda på att han ville IG stämpla mig eller något).
Ja precis sa han, (här kommer det konstiga) men du ska veta att det inte är ett definitivt betyg (här var jag 98 % säker på att han skulle sänka mig) utan det finns goda chanser för dig att höja dig till MVG.

....
..........
...............................................QUÉ?!

Jag fattar absolut ingenting, har jag bara missuppfattat hans syn på mig som ett missanpassat mobboffer? Jag vet själv att jag är helt ok i spanska, men jag lyckas ändå ALLTID tabba mig när han är i närheten, det slår aldrig fel!
Fast nu verkar ju han vara snel hest och borste från detta.

Eller så är han bara blind.

Posshaj!

Re-Hash

Så var det måndag. Igen. Lovet har bara seglat förbi, det känns knappt som om vi haft något.
Men att komma tillbaka till skolan var inte så farligt ändå, jag fick ju träffa alla härliga människor igen :G

Återigen så har vi fenomenet fullbokning. Jag hinner inte vara utanför dörren, helt plötsligt är hela min vecka späckad med allt möjligt, vilket jag faktiskt inte har något emot alls. Imorgon vet jag dock inte vad jag skall göra. Efter idrotten blir det atagligen Tove iallafall, men senare på eftermiddagen vet jag inte.. Jag försöker få tag på Linda, får se hur det ter sig imorgon.

Anywayz, när allt reder ut sig känns det så förbaskat skönt. Nu är jag pepp igen, motiveringen med! Åh, ibland är det fanimig värt att leva, även om vibratorn på mobilen kan jämföras med en borrmaskin (y)

Posshaj!




El Manana

Gahhh, jag är så arg!
Inte nog med att jag har fått ge tillbaka pappas mobil till honom, utan nu har min dator kraschat?!
Världen är inte rättvis T_T
Mamma har lovat att hon skall ringa supporten imorgon, tills dess och tills datorn är lagad får jag våldgästa Hannes rum. Kul. Nä.
Mobilen som jag har fått tills min riktiga är lagad är helt cp, men det är bara min åsikt. Vem vet, därute kanske det finns någon som gillar att den segar sönder samt har überdåliga funktioner. Who knows lixom?

Inte jag.

Hej då som fan.


What´s love got to do with it?

Det kan man ju fråga sig.
Alla hjärtans dag har ingentng med äkta kärlek att göra, möjligen den man har till pengar. Lol.


Det blev utekväll för mig ändå, och det tackar jag för! Har ruttnat bort här hemme hela dagen och visst har det varit skönt, men usch vad jag har känt mig inaktiv! Bara för det ska jag dammsuga mitt rum imorgon, och plugga svenska och engelska (som jag borde ha gjort både igår och idag).

Hehehehehehehehehehe, tönt.

Anywayz, efter att förgäves ha försökt att hitta någon att sola med så gav jag upp. Tori undrade senare vad jag hade för mig, jag var ärlig och sa att jag höll på att avlida. Vi kom överens om stan + Pims. Förövrigt är jag kungen i djungeln på att göra mig iordning på kortaste tiden ever! Och pappa är kungen på att köra till bussen på 3 minuter.
Det ligger i släkten serru.

Väl inne i stan fick jag inte tag på Tori, paniken växte och det hela skrek deja vu. Men precis när jag började få damp så svarade hon, hon hade bara cyklat och varit oförmögen att ta upp telefonen ^ Stegen styrdes i riktning mot Loke, där vår käre Briggner skulle vara konfrensier + att några band skulle spela. Intressant tänkte vi, men icke. Det verkade lame, plus att Viktor var dissarN, så vi drog. Vi satte oss på Pims och åt natchos, jag tog en Dumle (UTAN GRÄDDE TACK!) as usual. Efter mycket skitsnack så gick vi tillbaka till Loke där vi plockade upp bror och Brigge, samt Nathalia (häääst!) och Tilda, sedan drog vi oss iväg mot Norma Jean. Biljard var ordet, jag och Nathalia rulade med vår bröst stöt, hÖhö.

Kvällen drog iväg, men vi va inte redo att dra oss! Det blev Pims igen (vid det här laget svettades jag en aning, eftersom jag var osäker på om jag överhuvudtaget skulle komma in, memories hehe) men det gick finemang. Jag tar inga detaljer, så stearin sprit och jordnötter får beskriva kvällen. För att inte tala om "shitfaced" samt en jäsande man i soffan bredvid.

Well folks, det var allt för ikväll! Och jag är xtra glad, för Tori kirrade Marlboro Menthol :G
Tack alla medvärkande för kvällen!<3

Posshaj!

Alla hjärtans dag!

Sorry folks för den sega uppdateringen, men jag har helt enkelt inte hunnit!
En snabb uppdatering av min vecka kommer här:

I måndags blev det som sagt inget Gbg, jag mådde alldeles för illa. På kvällen senare gick det över, så det bar av till Elin för att kolla Saw II och lll med henne och Frida. Frida och jag dampade på varandra hela tiden, Elin fick nog spelet, men hon älskar oss högt ändå ^
Vi var uppe på tok för länge, men det är ju det bästa med att sova över right? Att sitta uppe halva kvällen och snacka en massa skit :G Vi stannade nästan hela tisdagen med, sen bar det av hem.

I onsdags så åkte jag iväg till Gbg för att träffa Cissi. Tågresan gick bra, hittade Iris på stationen, vi bestämde oss för att bli resebuddies. Väl i Gbg tog Cissi och jag spårvagnen till henne för att dumpa av min väska. Tyvärr glömde jag mitt fritidskort i lägenheten, så det blev lite panik på spårvagnen påväg tillbaka mot brunnsparken. Ännu mer panik blev det när det klev på en kontrollant (här dog jag nästan), men som tur var skulle han inte kontrollera. Phue, aldrig mer utan biljett sa jag och Cissi.
Vi lade den hemska händelsen bakom oss, och gick och åt på en thai resturang inne på NK. Mumma :G Med magarna fulla så började vår shoppingrunda. Det blev en supermysig hoodtröja från Monki för bara 87 kr (Love REA!!) och ett par efterlängtade midjeshorts från Topshop för 400 kr (Csn är inte heller fel). Shortsen blev jag speciellt nöjd med, de är nämligen lite pinuppa style över dem ala 50 tal. Nafs :G



Eftersom jag och Cissi är två spontana flickor så bestämde vi oss för att bleka hennes hår. Sagt och gjort så köpte vi avfärgning och slingmedel. Sen bar det av upp till henne igen där vi genast satte igång med blekningen. Resultatet blev helt okej, silverschampoo och hårinpacknig på det så blir det guld! Jag är riktigt stolt själv eftersom det var första gången jag avfärgade samt slingade, hehe. Riktigt kul var det, fast samtidigt en av de jobbigaste sakerna jag gjort i mitt liv. Sammanlagt tog det drygt sex timmar att kirra henens hår, aj min nacke!
Hennes far fick åka iväg och köpa fajitas, supergott :G

Vi slocknade så fort vi lade oss i sängarna, och jag sov som en stock. Jag tror till och med att jag pratade i sömnen, som tur är säger Cissi att hon inte hörde något. Pinsamt.

Torsdagen spenderades hos Cissi den med, iallafall till klockan 4 då mitt tåg gick hem. Tack för en underbar gbg vistelse gumman <3 Väl hemma så mötte jag upp Frida på stadsbiblioteket (mitt andra hem :G). Vi satt halva kvällen på Pims och pratade och jag fick min efterlängtade Spaghetti Bolognese med vitlöksbröd. Nam nam.

Fredagen och Lördagen fram tills nu har varit mina slappardagar. Hur skönt som helst, men nu måste jag dessvärre plugga. Ni alla därute får ha en underbar alla hjärtans dag!



Posshaj!

Pärlor

Inget Gbg idag! Vaknade upp imorse (i tid!) och insåg att det inte var en bra idé att gå upp, så mamma fick ringa Iris och förklara läget. Tillbringade istället dagen framför Tvn, kollade klart på resten av Ducktales avsnitten och lärde mig hela sången! Nu vet jag precis vilka jag ska tracka också, hehehe.
Läste även fysikläxan som jag skulle ha gjort för typ två veckor sedan, så nu är jag back on track!

Har för övrigt gjort mig iordning, och sitter och väntar på Bror och Briggner som ska hämta mig om ett tag. Ikväll blir det nämligen Saw ll med Elin och Frida! Ska slagga där med, saknar mina flickor :G
Göteborg med Iris kanske blir imorgon? Jag har ingen aning faktiskt. På onsdag blir det iallafall Götet, ska sova hos Cissi som jag inte har träffat på år och dar, så det kommer bli najs! Ska boka studion i Alingsås på torsdag, via onkel Mats (heh). Tove och jag ska ta lite pics hade i tänkt, hoppas det blir av.

Nu ska jag läsa lite mer fysik!
Posshaj!

Jag mår illa

Jag låter rubriken tala för mitt fysiska tillstånd.

I lördags var det fezt! I m-stad. Åkte till Frida först, fast nej det gjorde jag ju inte..vår planering cpa, så var det ja.
Jo, jag åkte till BUSSEN alltså. Frida kom efter 10 minuter, hennes mamma fick ta med sig min bag tillbaka, skulle ju slagga hos min brud och jag orkade inte släpa på den hela kvällen. Bussen kom, Frida fick betala 50 spänn för att åka med, då hon glömt sitt fritidskort. Vi ägnade några minuter av vår bussresa till att shotta lite vodka (fyfan) och snart var vi på plats. Vi gick och köpte slödricka, och fortsatte vår härliga promenad i riktning mot studentlägenheterna där förfesten skulle vara.
Trevligt gäng tjejor alltså!
Sen bar det av till festen, tydligen låg den i något som kallades "bråtet"? Well, det blev en kul kväll. Vi sammanfattar den med "cigg, fylla, rutiga skjortor, barfota, kiss och turkar" :G För att inte tala om vårt fyllekäk på statoil. "Höhö, fyllekäk redan?"

Gosh.

Vaknade upp hos Frida, helt sprängd. Vi åt frukost och gick och lade oss igen, lyssnade på Lars Winnerbeck. Jag som trodde jag aldrig mer skulle kunna sova efter natten (host Frida) men det dröjde inte länge tills jag däckade igen. Mamma kom och hämtade mig vid tre, sen bar det av hem. Väl hemma möttes jag av matos, och jag trodde jag skulle dö. Men det gick att få ner en lite i magen iallafall, jag tillbringade eftermiddagen med att halvsova i soffan och kolla på "Ducktales". Nu kan jag nästan låten utantill, så jag ska hitta ett lämpligt offer att tracka den med!



Ankeborg är en stad-där det händer
Bovar och propellerplan-kroppen tänder
Livet kan vändas-historien ändras hos ANKLIV
Woo-hoo!
Du som ber om spänning se på ANKLIV
Woo-hoo


Yeah!

Tyvärr så har min käre fader blivit magsjuk, och eftersom jag mådde lika illa som hn så var jag tvungen att ställa in min närvaro vid tjejkvällen hos Märta. Miss u guys!<3

Imorgon blir det upp tidigt för att åka med Iris till Göteborg, sova hos hennes far ska vi också göra.
Det kommer bli en lovely dag och kväll!
Posshaj!

Close up

Här har vi DNA halsbandet återigen, close up denna gången!
Det är det vita gojset som flyter omkring därinne som är the DNA of mine, ganska nice.


So sorry for den kassa skärpan, men vad göra? Orkade inte hämta stativet.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdag 4/2


Idag har jag haft matteprov. Det gick bra faktiskt, men bara för att jag sa det nu så lär det ha gått kasst. Det är alltid så, när man tycker ett prov gick bra gick det skit, och tvärtom. Men jag tror faktiskt det gick bra, fick reda på att jag ligger på ett stabilt VG i matte A hitills, det var härligt att veta. Det är faktiskt ganska nice att vår lärare sätter våra betyg utefter nationella proven till största delen, då har man mer tid på sig att fatta. Det gäller bara att man har en bra dag när man gör provet, lets pray för det! Jag är stolt över mig själv att jag gick idag. Somnade vid 3 som vanligt, och jag börjar märka att jag lider av grov sömnbrist då jag hela tiden nickar till på lektionerna. Inte bra, får sova ut på lovet!

På lördag blir det fest i M-stad, då ska vi röjja och kanske supa skallen av oss? Lovely shit, det var ett tag sen nu! Och vad slår kombinationen Emma + Frida + Fezt? Inte mycket.

Nu ska jag plugga samhäll och kemi! Och spanska glosor kanske, får se.
Posshaj!

DNA

Klar med matten (y)
Måste bara skriva om biologin idag, den var faktiskt riktigt kul. Vi fick i uppgift att separera ut vårt DNA från våra celler, och sen föra över det i små behållare som man sedan kunde ha som halsband. Vi började med att fylla upp en behållare med 3 ml vatten. Sen fick vi tugga på våra kinder i 30 sekunder, för att sedan hälla i vattnet i munnen för attjoxa runt med det där i utterligare 30 sekunder. Sen spottade vi tillbaka salivblandingen i behållaren, och sprutad i 2 ml diskmedel. Diskmedlets uppgift var att lösa upp fettet som skyddar DNAt, och för att det skulle blandas fick man skaka lite försiktigt (man ville ju inte att diskmedlet skulle börja löddra). Sen fick behållaren stå med kork i 50 C vatten i 10 minuter, det fungerade bättre om det var varmt. Lr ngt. aja.

Efter 10 minuter tig vi upp behållarna och droppade i 5 droppar av ett medel jag inte minns namnet på, och därefter 10 ml t-sprit som stått i isvatten. Efter att ha vänt lite på blandningen så började man se en klump av DNA börja bildas. Den fick man suga upp och spruta ner i glasbehållaren som fungerade som ett smycke, enligt mig såd den ut som ett halsband.

Anledningen till att jag minns exakt vad vi gjorde var att jag stannade kvar efter lektionen och gjorde om det, Posse råkade göra sönder mitt första försök precis när lektionen var slut. Men hon var snäll och lät mig göra ett nytt, hon skulle ändå vara kvar på ett möte och jag hade gett mig fan på att jag med skulle ha ett DNA halsband! Det var ganska tur i oturen egentligen, för mitt andra försök blev betydligt ättre än det första. Fast om jag ska vara exakt så gjorde jag tre, för när jag gjorde det andra efter lektionen så lät jag behållaren som jag sugit upp DNAt från ligga kvar på bordet. Sen när jag var klar så såg jag att det bildats en jätteklump av mitt DNA, så jag tog chansen. Det är det tredje halsbandet som jag använder, det andra får jag väl ge bort till någon glad tjomme ^
Tjena, vill du ha lite av mitt DNA? Ska dra den som raggningsreplik någon gång, hah.



Jag tycker det är fint, det får väl bli en lucky charm. Fast det kommer säkert fungera tvärtom, jag menar, det är ju en ökad mängd av otursdrabbat DNA vi snackar om här. Men jag utmanar ödet. Jag har på mig det under matteprovet imorgon, då har jag ju iallafall något att skylla på om det går dåligt ^

Posshaj!



Adicted

En del saker hatar man att vara beroende av. Som godis kanske, men min beroendehet är mycket värre. Fast beroende är fel ord. Om jag ska jämföra mitt dilemma med något, så kan man nog säga att det är som att man har ett favoritfik som man älskar att gå till. Sen så börjar det jobba någon där som man inte gillar, och då vill man ju inte gå dit längre? Man vill inte, men man kan inte motså heller typ. Känner att det blir lite fail på den förklaringen, men jag orkar inte bry mig.

Hela dagen har jag varit trött, skippade idrotten av tre anledningar:

*Kläderna var i tvätten (det är sant Lisa!!)
* Jag pallade inte (typiskt att vi skulle spela volleyboll då som är så kul!)
* jag fullständigt HATAR att ta med min tunga f'ttbag till skolan!

Det skulle vara en gudagåva att bo i stan, så att man bara kunde gå hem och hämta bagen när man ska ha idrott eller gymma. Jag får ju dra med den överallt, vilket innebär aj i axeln.

Som sagt, hela dagen har jag varit trött. Nickade till på spanskan, kunde knappt hålla ögonen öppna. Något som Ester och C.o hade väldigt kul åt. Jag fattar inte varför jag alltid ska framstå som både socialt handikappad och inkompitent inför vår spanska lärare?! Jag har ju redan nämt i ett tidigare inlägg att min väska (bagjävel!) en gång fastnade i stolen så att jag blev sist kvar i klassrummet och att alla hann gå ut, så att jag stod ensam kvar och såg mobbad ut. Stefan frågade som sagt hur det var med mig, och jag har nog aldrig känt mig så dum i hela mitt liv. Igår lyckades jag göra något liknande. Jag var supertrött och skulle ha fysik. Min hjärna hade precis börjat arbeta, och jag började kunna tänka igen. Just då kommer Stefan gående och hälsar "Hola!". Jag hälsar "hola" tillbaka, ungefär det enda som jag mindes just då av det spanska språket. Natuligtvis stannar han och börjar prata med mig, på spanska. Om hur det hade varit med vår vikarie, hade det vart bra? Hur mådde jag?
Jag svara bien, och åter bien. Fan att jag alltid ska sumpa mina tillfällen att glänsa lite! Stefan sa något om att bara prata spanska och skrattade och gick. Jag log och tänkte "fanfanfanfanfan", vänd emig om, och gick in i klassrummet.

Min vanliga otur? Eller vilar det bara en spank förbannelse över mig? Vem vet, inte jag.

Imorgon är det matteprov. Känns usch, även om jag är ganska väl förberedd. Efter skolan blir det gymma med Frida, om hon inte har mensverk dvs. Hoppas! (y) På lördag blir det Gbg med söta Iris och på kvällen fest? Välbehövligt bådadera.

Nu ska jag kolla igenom matten en sista gång, sen blir det slagg!
Posshaj!

Headache

Sitter i skolan och har samhäll. Det är sista lektionen, och mitt huvud sprängs snart. Som tur är så är det bara jag, Lisa och Anton som sitter i vår Naturruta, så det är ganska tyst. Dagen har varit seg, jag är stolt över mig själv som överhuvudtaget gick. Helgen har varit på tok för hektisk, kom hem från Uddevalla sent igår och satte mig direkt och pluggade matte när jag kom hem (i nästan 3 timmar, good work!).

Det var underbart att träffa Linnea och Filip igen. Linnea mötte mig på stationen och tillsammans gick vi upp till hennes lägenhet, för att efter en banan och 10 minuter gå och ta bussen ut till Torp, där vi mötte upp Filip. Det blev lite smink, tre vita t-shirts som jag ska använda till tryckning och smycken från HM och Albrekts guld, mumma :G
Dagen var sammanfattningsvis greit, åkte hem vid halv 6 och var i Skövde igen vid halv 8.

Idag ska jag först shoppa lite med Frida innan vi båda drar till gymmet, sen blir det hem och plugga matte, samhäll och idrott.

Nu måste jag jobba vidare, Lisa flåsar mig nämligen i nacken :G
Posshaj!

Showroom

Home at last, idag har det varit hektiskt!
Dagen började med att jag och Tove dissade Gbg, ingen av oss pallade, heh. Panikade en aning då Tove sa att hon hade feber och ont i ögonen, men det löste sig senare. Hon åkte med ändå ^ Och tur var det, för det var skitkul!
Vi bytte tåg i Falköping som vanligt. Det var inte så himla rockigt att sitta på stationen i 50 minuter, men dte var väl ok, vi hade några roliga gubbar att titta på ^^
Sen tog vi tåget igen, och snart var vi i Alingsås. Vi trallade bort till Kulturskolan samtidigt som vi frös arslet av oss. 
Nästan iallafall.
För en gångs skull var vi faktiskt tidiga, och medans vi väntade så droppade det in alltmer folk.
Vi började vårt arbete. Först fick vi en introduktion, och sen gick vi igenom grunderna till ljussättningarna. Vi arbetade mycket med Softboxen, placerade den i tre olika lägen för att få olika effekter. Min favorit var nog att ställa modellen framför den, det gav ett mer klassiskt ljus som jag blev mycket fäst vid :G Konstigt nog använde jag mig inte så mycket av den inställningen ändå..
Kul var det att när vi lärde oss Butterfly-ljuset så fick jag agera modell, så snart kommer bilderna hem på mig på en CD :D Alla övriga bilder som jag tog kommer naturligtvis med på samma skiva, då blir det bdb!

Vi gick igenom olika kamera inställningar, lärde oss hur man använde ett gråskalepapper och ställde in ljuset, sen var det dags för mat. Efter det så satte vi igång att fota modellerna som var stylade, jag blev helnöjd med mina. De var alla duktiga och snygga, hade egna idéer och var kul att jobba med. Sånt gillar vi!
Det blev en hel del snygga bilder, jag trivdes som handen i handsken, som fisken i vattnet. Eller som Emma och Tove på standars resturangen i Alingsås, med varsin läcker pastarätt (kycklingfilé med krämig basilika och tomatsås för moi, munorgasm!)

Nu är jag verkligen pepp på kamera, detta blir en dyr vår för mig :'(
Först longboard på Påsklovet, sen en kamera. Jag kanske har tur och får rabatt iof, men ändå. Pengar </3

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
______________________________________________________________________________

Det var dagens, nu kommer gårdagen!
Frida och jag gick nämligen på "I taket lyser stjärnorna" som hade premiär då. Sjukt bra var den! Synd bara att det var en massa fjortisar som satt lite här och var i salongen. En bra liknelse vad jag tycker om dem är ogräs. De finns i alla rabatter, man försöker undkomma dem men det är omöjligt.
Hursomhelst, eftersom jag har sån otur, så satt de mest irriterande precis bakom mig, NATURLIGTVIS!
Galla och mögelost (som smakar bajs) på dem!

Snyggast var när filmen var slut.

Jag var otroligt nöjd med att inte ha vält ut min popcorn som jag annars brukar göra. Jag reser mig upp, tar på mig jackan, sneglar på fjortisarna bakom som skränar och skriker, börjar gå, snubblar och; men jävla skiiiit!
Popcornen som ligger utspridda framför mig är ett faktum, så jag gör det enda man kan göra i en sådan situation: jag sopar in dem under sätet och kutar ut med Frida som håller på att kissa på sig av skratt. Kvällen var underbar<3

Denna veckan har varit seg förövrigt, det enda som gått fort är helgen (hitills iallafall). Typiskt.
Jag har lyckats med: att låsa in mina nycklar i mitt skåp och blivit tvungen att låta vaktis klippa upp det (mitt fina silver lås!!!!) och att få grundtorka av min tallrik i maten. Mattanten tyckte nämligen att det var för mycket ketchup kvar på den. Naturligtvis säger hon det efter att jag har slängt ner besticken, så att jag blir tvungen att gå ur kön, hämta papper och torka av kuktallriken! Ofta man reagerar över lite ketchup?! Hon får säkert inget sex hemma, jävla idiot.

Annars har jag överlevt, nätt och jämt! Imorgon, eller idag blir det ju, Uddevalla för att träffa Linnea och Filip.
Posshaj!

RSS 2.0