Just like you

Igår var jag i Göteborg med Tori. Som vanligt försov jag mig och vi kom inte iväg förens 12.32, men efter det flöt det bara på fint som när som på ett troligt njurstensanfall som inträffade i en provhytt på Gina Tricot. Nu vet jag inte om det var det som hände, men helt plötsligt snördes magen åt (ungefär i midjehöjd) och jag kunde knappt gå. Vi tänkte att det kunde bero på att jag var hungrig och trött, så vi gick till Fröken Olssons där vi satte oss med lite fika för att chilla. Men det blev inte bättre och muffinsen jag hade beställt (hallon-pistash för helvete!) gick inte att få ner. Efter en liten stund började det göra så in i helvete ont i vänstra delen av ryggen och jag ringde hem för att få numret till sjukvårdsupplysningen.
När jag ringt dem hade jag fått klart för mig att det anses vara rätt serious, det har med magsmärtor, och jag hade även blivit ombedd att antingen ringa ambulansen eller själv pallra mig till närmaste sjukhus. Jag ringde päronen igen och vi kom fram till att jag skulle ta tåget hem och åka tilll akuten där istället. Tori var en riktig klippa och jag var inte särskilt orolig, så vi gick till tåget. Här började smärtorna avta. Istället gick jag som i ett vakum och kände mig konstigt nog full, men även det försvann senare. Vi släppte av Tori och åkte till akuten ändå.

Det mest pinsamma var nog att jag hade glömt att ta på mig såna där blåa överdrag på skorna vilket resulterade i att hela golvet i rummet där jag blev undersökt blev plaskblött av en grå sörja.

Undersökningen gick fort och de hittade inget spår av njursten, även om det var den enda förklaringen de kunde komma på just då. Så vi fick åka hem och idag mår jag helt okej. Knäppt I say.

Det var ett tag sedan jag la ut bilder på mig like this. Tänkte att det var dags igen, det tillför lixom något.







I once was a kid

En sak som jag hatar med mig själv är att jag ibland kan vara en ambivalent jävel. Jag hatar ambivalenta jävlar, och vad upptäcker jag? Jo att jag själv kan vara en. Surt. Att inte vilja ha något som är tillgängligt ändras till att vilja ha det så fort det blir otillgängligt and so on. Bleh, why oh why?! Ibland känner jag mig knäpp.

Igår var jag på fest i Igelstorp. Jag har många fördomar om det stället, men när Elin ringde och körde sitt tjat/pepp talk så kände jag mig faktiskt manad till att gå. Så jag gick. Och det var...faktiskt jävligt kul! Nu har jag inte kört mina snabb resuméer på ett bra tag, så vi får se hur detta går:

Del 1; Att ta sig till festen
Efter att Elin övertalat mig somnade jag, vaknade, ruschade, missade bussen så pappa var chaufförarn och medan vi åkte bil genom natten muttrade han förbannelser om dagens inkompetenta
busschaufförer. Rese nästa, solo blir kvartett á la jag/Elin/TP/Elli och vidare; bussen. Nu skrattar jag, för vi hade ingen aning om vart vi skulle av vilket resulterade i att vi tryckte fel så att busschauffören stannade på en plats där ingen gick av. Tre av fyra fnittrar sig fördärvade och gömmer sig bakom sätena. Men den fjärde, aka Ellinor, sträcker på sig och ropar "Förlåt, vi tryckte feeel!". Haha, det är bra att hon är ärlig! Bakom oss sitter två ungdomar, kvinnor, som diskuterar oss. De är faktiskt ganska hjälpsamma, för helt out of nowhere börjar de förklara vägen och vart vi ska av. Vi kommer av, halkar vidare till the place to be och här börjar kvällen.

Del två: Party!
Hälsa, dricka, komma i stämning. Det går fort om du gör det rätt. Jag gjorde rätt och efter ett litet tag var de flesta i mitt crew igång! Kvällen bjuder på folk, dans, dålig musik, bra musik, biljard, filosofi på biljardbordet med Ellinor, skönsång, toaletttalk, utetalk, cigarett-talk, gitarrspel, danslektioner av självaste robban, snöbada med Elli, Lisa och Jocke och mycket mer! Hemfärden blir en mer kaosartad version eftersom alla samtidigt kom på att bussen skulle gå om 8 minuter. På den tiden skulle 15 (plusminus) fulla ungdomar samla sig, samla sina vänner, samla sina kläder/skor och bli kapabla till att gå ordentligt igen. Haha hur bra det gick kan diskuteras. Jag var grym och kom ut fort, Elli och Elin var helt ok de med och tillsammans halvsprang vi till den plats där vi några timmar tidigare gått av. Vi åker hem, jag byter sovplats till Elins place och vi går igenom kvällens bravader med rostade mackor som sällskap. Vi somnar, jag drömmar störda drömmar, och vi vaknar. Elin goes to the horse, jag hjälper storebrodern med hans blogg och det bjuds på lax.

Och nu är jag hemma sen några timmar tillbaka. Helt ok kväll, det känns som om det är söndag.
Godkväll.



Dazed

Nattinlägg upcoming.
Fast när klockan är kvart i tolv räknas det kanske inte som "natt", så jag antar att det är ett trevligt kvällsinlägg som är på g. Jag har varit hemma idag då jag vaknade med bara lite feber, vilket var anledning nog för mig att dra täcket över huvudet och sjukanmäla mig. Plus att jag ändå bara skulle ha två lektioner, så det var överkomligt.

Idag har jag slappat, duschat, läst och pluggat fysik. Fysiken är det enda som får plats i mitt huvud just nu, ett ångestframkallande faktum. Ångest, I hate you! Fysik_ångest, I hate you! Billy, när du äter upp min kyckling/mitt smink...I hate you!

Sängen, I want you..


Dikter på fel sätt

Snart så är det helg, om några dagar ny termin och om en månd är det jul.

Såna känslor får jag alltmer. Om bara några sekunder kommer klockan att vara elva och jag kommer banna mig själv för att jag inte började i tid med pluggandet. Jag komer sitta och läsa detta inlägget igen och tänka att jag skrev det bara för en kort stund sedan.

Tiden är lurig. Jag brukar tänka tankar i stil med "på vilket humör är klockan idag?" när jag vaknar. Om den är snäll så går tiden långsamt, har den vaknat på fel sida så går det fort fort fort och jag måse rusa för att hinna ifatt den för att inte komma försent. Jag vet aldrig i förväg hur det kommer bli, och det stör mig.

Nu ska jag äta, mamma ylar på mig från köket.

Godnatt

En tuff fredag. Jag gick från åtta till fem och avslutade med ett biologi prov som var tänkt att avgöra mitt betyg i biologi a. Lyckligtvis gick det bra och det var en nöjd Emma som åkte med mamma hem igen. Får tillbaka det på måndag, hehe nervös.

Dagarna går så fort. Det konstiga är att veckorna går fortare. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, det beror nog på hur man ser det.
Bra är det för att de tråkiga sakerna snabbt är avklarade. Dåligt är det för att de roliga sakerna snabbt är avklarade.
Man blir lixom aldrig riktigt nöjd.

Jag har varit duktig tjej och sytt om tre styckern BHar. Eller inte sytt om dem, snarare sytt på några metall-öglor så att omkretsen blivit mindre. Så nu kan jag bära upp mina svarta tuttekassar på ett snyggare sätt, yay me.
Nu ska jag lägga mig i sängen och förhoppningsvis somna snabbt. Om jag inte lyssnar på musik först det vill säga.
Mysgos.

Koma

Idag gjorde jag en tabbe. En bigtime-tabbe till och med. Kan ni gissa vad? Ledtråd: Jag har gjort det förut.
Vad kan det vara? Någon? Anyone, anyone - okej, jag ska berätta. Jag ramlade i Västerhöjdsbacken. Igen! Tänk er att ni står rakt upp utan att röra er. Ändå glider ni framåt. När farten avtagit och ni återigen står stilla tar ni ännu ett steg i riktning mot tryggheten (det vill säga plan mark) och plask så sitter ni på rumpan.

En sån skam! Det är ett under att jag inte har grävt ner mig eller gått i ide. Istället försöker jag på ett aktivt sätt bearbeta det hela och se det från den ljusa sidan.
Det positiva med detta var att det knappt var något folk som såg mig + att jag inte skrek. Det negativa var att det kändes pinsamt nog med de som såg och att Niki och Frida var två utav dem (nu kommer jag få höra att jag ramlade tills jag tar studenten!).

Egentligen har jag ingen vidare skrivlust. Jag är trött och sliten och i seriöst behov av en timmes helkroppsmassage. Istället måste jag plugga biologi, fysik och kemi. Inte helt okej, imorgon har jag bi-prov och det enda jag känner för nu är att ta en cigg och hata livet. Det kanske jag gör senare, men näst på listan är i alla fall en dusch och sen biologi plugg för hela slanten.

En fin kille som avslut.


Väntar

Back in B.
Dagen blev faktiskt rätt så händelserik, inte vad jag hade förväntat mig. Istället för pulka så blev det filmkväll hos Tori med Viktor, filmen vi såg var great och hette Bright Young Things. Sen kom vi på att vi var väldigt hungriga vilket resulterade i ett besök á la Max. Well, jag vet inte vad jag ska säga mer än att kvällen var mycket trevlig och att jag hade väldigt kul med människor jag tycker om.

Let's just leave it there och fortsätta vidare med att jag nu har lagt in ännu en bra låt på min mobil och att jag nu ska ut och gå.

Filmen utspelade sig på 30 talet, kanske därför jag tyckte så mycket om den.
Bilden? Speaking the 30's lixom.
Boya!

Medveten

Såg nyss Lilja 4ever. Jag orkade inte gå ut och gå ikväll så något var jag ju tvungen att hitta på såhär på småtimmarna. Filmen var riktigt bra, inte så hemsk som jag hade befarat. Fast det kanske är det jag som har blivit mindre mottaglig bara, för det som skedde i filmen är ju inget man sopar under mattan som "vardagsmat".



Fast det är ju just det som är det hemska, att det är vardag för många. I vilket fall blev jag inte gråtfärdig av den, men jag tyckte den var väldigt bra gjord och att den hade ett bra budskap.

Nu ska jag sova, imorgon ska jag fortsätta plugga och måla rummet. På kvällen kanske det blir pulka och skridskor? Om jag har tur.

Godnatt!

I samma bil

Nu är det 2010. Om 119 dagar fyller jag 18 år och är enligt svensk lag tillåten att göra en massa kuligheter. Okej, inte en massa kanske, men en hel skopa frihet blir jag åtminstone tilldelad. Yay!

Idag har jag en del att hinna med. Jag ska måla klart rummet, plugga och träffa Gabriella på Pims. Kommer jag att hinna, kommer jag att vinna? Vene, just nu sitter jag och pluggar psykologi i väntan på att päronen ska komma hem med färgen. I vecka kvar till skolan börjar, lättnadens suck drogs nyss av Emma Byström.

Wawa.

RSS 2.0