Halleluja

Jag är hemma.
Jag är trött.
Begravningen var så fin, men att hantera alla känslor som finns omkring en är inte så lätt.
Jag är glad att jag fick möjligheten att ta avsked.

Godnatt

En famn för mig

Nattinlägg coming right up. Det är då alla tankar samlas och måste ut.
Imorgon åker jag på din begravning. Jag vet inte vad jag ska tänka eller hur jag ska bete mig, jag stod dig ju inte nära.
Borde jag ens gå? Ibland får jag för mig att jag inte äger rätten att sörja över dig, att den bara är till för de som verkligen kände dig.
Men jag minns dig ju så starkt! När du gick och höll min arm och babblade på, full och glad. När vi träffade dig på tåget, och när jag såg dig för första gången inne på H&M. Att du är borta känns fel, som en dröm. Inte verkligt.

Jag vill gå, för det känns på något sätt ouppklarat.
Jag tycker det är skönt att vi inte ska ha svarta kläder, ljusa färger för att hylla ditt liv.
Fan vad allt är knäppt ibland.

When I grow up

Som ni har märkt är designen ändrad igen.

Nya headern



Helt ok, jag blev nog inspirerad av Harry Potter när jag och Gabriella var på bio senast.


Hellsong

Ibland får jag känslan att jag krånglar till allt. När jag ska förklara något måste jag ha tillgång till papper och penna för att kunna måla upp hur jag menar, annars blir det bara en massa svammel. När jag ska fixa mitt hår så beställer jag för blont löshår istället för att köpa rött direkt. Sen så färgar jag löshåret till min egen färg, för att sedan gå till frisören och färga allt rött.

KrångelbarN_flikka säger: hej cp.

Nu har jag visserligen bara hunnit till steg "färgalöshåretmellanblondt" men ändå, ibland känner jag mig så fruktansvärt onödig.
Imorgon åker jag på begravning, och man ska ha ljusa kläder.
Puss


Rawr rawr

Okej, nu är det konstaterat. Jag hatar frosties, it's the worst! Men det äckligaste är nog när de har fått ligga ett tag i mjölken (som de får när jag ska äta dem eftersom..jag inte äter dem h3h).
Dagens usch.

Min hals är inte bra, vad kan det bero på? Jag misstänker nattdoppet häromdagen. Det blir till att kurera sig med te, för vila kan jag inte göra, nononono. Varför? Tja..vi har en hungrig dampattack-hund som behöver rastas. Vi har fruktansvärt mycket ris som behöver dras till en hög. Och det är jag som haft oturen att åka på båda uppdragen.
Nåja, I'm gettin' monäääy och det är bra. Inte för att gå ut med jycken men för att dra ris.

Nu blir det te och hund.
Mors

Library

Klockan är mycket, ute är det molnigt. Cloudy.
En perfekt eftermiddag för att tänka.

Om jag var en bok, så skulle jag vilja kunna läsa mig själv. Vända några kapitel när det inte passade, eller bläddra tillbaka för att återuppleva sånt som gick för fort. Eller som jag inte förstod.
Fast vid närmare eftertanke kanske det är bra, att vi inte kan göra så. För egentligen är det de där kapitlen som man bara skulle vilja hoppa över, vända bort, som ger oss så mycket. Vi måste uppleva dem, vad vore livet annars?

Jag tror jag tänker för mycket.
Cogito, ergo sum. Jag tänker, alltså finns jag.
Så det är kanske en bra sak ändå?
Jag finns, det är jag säker på. Men finns jag för någon annan, för allmänheten, för dig? Jag vet inte, men jag undrar.
Det är synd att jag inte kan läsa dig, att du inte är en bok.
Det är synd att jag inte kan läsa mig själv heller.
Men vi bär alla på våra berättelser, eller hur?
Det skulle vara..kul. Om du ville dela din med mig.
Om inte om vore.

Sleep tight.

Spårhund

Vädret är oberäkneligt. För en knapp halvtimma sedan satt jag ute och åt mat med min familj (minus en bror plus en kusin) och då var det fint och sole sken. För fem minuter sedan tittade jag ut genom mitt sovrumsfönster och såg att det spöregnade. Nu, när jag kollar ut igen är det uppehåll och solen skiner. Jag kan bara säga..cp!


Hur många olika typer av hundar finns det?
Vallhund, Knähund, Blodhund, Blindhund, Ledhund, Kamphund, Spårhund och Fågelhund är de som jag vet om. Vilken typ av hund är du? Personligen tror jag att jag är en spårhund, för som alla vet och märkt spårar det alltid när jag ska göra något. Fast på ett bra sätt, mitt cp-moln som flyger över mitt huvud tenderar att få ihop allt i slutet, så att allt fixar sig á la Timbuktu.


Häromdagen fyllde Fisk Elin år, grattis till den nyblivna 16 åringen <3 Vi firade henne på klassiskt sätt aka partyfylla, kvällen var den bästa på länge! Beskrivning av den finns på min bdb, Bakisberra@bilddaboken på den 24/7. Läs och njut.

Annars då? Jag är mör, jag har en bok och jag är glad. Om ett tag ska jag övningsköra och sedan kanske jag drar till Tori (hoppashoppashoppas). Nu ska jag fortsätta slösurfa och sen blir det som det blir. Puss.

Cinema

Nyligen hemkommen från stan sitter jag här mitt i natten framför datorn. Ikväll har jag varit med Gabriella på den senaste Harry Potter filmen, och damn vad jag älskar den! Den gav mig the chills av välbehag, spänning och en massa andra känslor. Att gå på bio är verkligen något jag tycker om, det är något speciellt med att sitta bland en massa människor framför den gigantiska bioduken, surplandes på en cola och knaprandes på popcorn som doftar kvällsnöje. Men man ska inte gå för ofta heller, då tappar kvällen "det där". Med "det där" menar jag känslan som man får när allt är magiskt och när man känner sig så levande och när allt känns möjligt. På bio är det just popcornen, natten (bio ska man se på kvällen!), filmen (of course), människorna, biljettmannen, salongen och så många andra detaljer som gör det magiskt. I love it.

Jag gillade verkligen filmen. Det var så länge sen jag läste ut boken nu så jag kan inte riktigt uttala mig om hur mycket av storyn som blivit borttaget, men så är det alltid med filmer som är baserade på böcker. De är mer för helheten när böckerna står för detaljerna, en smaksak vad man tycker bäst om. Jag gillar båda men på olika sätt, nu har jag kommit in i en läsperiod igen så just nu slukar jag böcker haha. Men något som är viktigt för mig när jag kollar på film är att sinnesstämningen ska vara rätt, jag vill ha hela konceptet á la en härlig kväll, popcorn och magi. Jag minns när jag var liten hur vemodig jag kunde bli när jag läste ut en Harry Potter bok just bara för att den hade tagit slut, och för att jag gick i en vanlig skola och inte på Hogwarts. Så kan det kännas fortfarande, den lilla magi jag får uppleva räcker inte till ibland. Men jag söker ständigt efter upplevelser  som kan få mig att känna den, och som följdeslagare har jag bra vänner och ett cp moln som förvrider tillvaron till helt galna äventyr.

Nektarn, jag söker efter nektarn.




Puss

Kometen

Det blåser ute och det är mitt i natten, klockan är över två.
Jag älskar den här tiden på dygnet, för den är bara min. Ingen som springer omkring i huset och orsakar kaos. Bara jag, natten, mina andetag och musiken jag väljer att lyssna på.

Idag har jag varit i Göteborg med Gäby, det är vårt andra hem nu. Egentligen skulle vi ha gått på Harry Potter idag, men eftersom det inte fanns några platser så sket vi i det och bokade biljetter tills på onsdag istället. Men något var vi ju tvungna att göra, och att Skövde är pretty trist går inte att komma ifrån. Göteborg blev det alltså, gud vad jag älskar den staden. Dessvärre spöregnade det idag, men det hindrade oss inte från att fynda och ha allmänt cp kul. Jag köpte för ca 1000 kr, lite väl saftigt att bränna i stort sett alla pengar jag tjänat ihop på att snickra 20 timmar men jag orkar ärligt talat inte bry mig, det var bra saker som jag dog för. Speciellt mycket dog jag för et par klackskor i mocka med fransar. Det var rea men prislappen visade så grymt på 640 kr, så jag tänkte skita i det. När jag hade gått ut ur affären brast mitt skokåta hjärta och jag rusade tillbaka för att se när de stängde, jag tänkte nämligen (för att förhindra eventuella spontanköp med noll eftertanke) fundera på om jag verkligen ville ha skorna tills butiken stängde. Vi hade tur, de stängde 7. Efter en tripp till Weekday gick vi tillbaka, jag kirrade en rosett till Emma cp och sen prövade jag återigen the shoes of pocahontas, passion and desire. Jag kunde inte hålla mig, jag köpte dem. Men det var med tungt hjärta som jag gick till kassan, 649 kr är dyrt för en fattig flicka. När expiditen då sa "det blir 400 kr" fattade jag noll,tänkte att jag måste hört fel. Se när hon med ett leende sa att det antagligen hade blivit felmärkta så blev jag så glad att jag nästan fick en hjärtattack. Kort därefter hjulade jag nästan ut ur Topshop, happyfaced och med mina nya heels<3

Visst är det en töntig grej att bli glad över, men jag skiner fortfarande och I'm gonna let this little light of mine shine ett bra tag till.


Btw är det nästan äkert att jag kör rödtott i höst, Gabriella och jag hade en rolig tid inne på Butrix när jag provade peruker.


Blod, svett och tårar

Att snickra är svettigt, låt ingen få er att tro något annat.

Övningsköra ikväll igen = bra
Min arm gör ont = sprutor är bajs
Snickra nu = pengar och svett

Helt ok

Synonymer

Synonymer är bra. Med synonymer kan man förklara ord, no shit tänker ni? Bara ett svalt konstaterande från min sida, lite out of nowhere sådär h3h3..

Nya planen som mina föräldrar har utarbetat åt mig: Fjällbacka = Söndag
Tills dess ska jag jobba á la snickarns tös.
Hah, ni tror det!? Som om jag skulle böja mig för deras viljor?! Som om jag skulle låta mitt begär efter pengar övervinna min längtan till soliga kusten och allt skönt folk samt alla äventyr som där mig väntar?! SOM OM?!

Ja, som om. "Men när det vankas pengar är man inte sen" som Gay girl skrev i ett sms. Hon har så rätt så, men jag tänker att pengarna kommer hjälpa mig på vägen till ett äventyr i en klass för sig. Eller jag hoppas åtminstone, och jag åker till Fjällbacka på söndag.

Bah.


I want you back

Lyssnade på en väldigt ung Michael Jackson idag med min far, och är det en video med den sköna lillkillen som jazzar runt på scenen som jag älskar så är det I want you back. Så fruktansvärt härlig, jag ryser av hans röst.



Vad hände egentligen med resten av Jackson 5? Janet ingick ju inte i gruppen men även hon blev ju känd, men brorsorna? Well, jag får skriva ner det på min "kolla upp" lista. Inte för att jag har någon, men ändå.

Idag skulle jag få min sista gardasil spruta. "Ve och fasa" tänkte jag när jag fick veta det igår, det var nästan så att jag gömde mig under en sten. Sprutor är EJ OKEJ! Dock visade det sig att apoteket hade låst receptet eftersom sprutan skulle ha blivit uthämtad den 1 Juli (när jag var i Italien). Så vi fick åka till Tidans vårdcentral och be snällt om ett nytt recept, så antagligen kommer jag att ta sprutan imorgon istället. Buää, vill intää. Det enda positiva är att det är nummer 3 av 3, så efter imorgon är jag fri. Men ändå, usch.

Hemma på gården fortsätter snickrandet, idag jobbade jag fyra timmar. Vi har kommit halvvägs med ena väggen nu, förhoppningsvis blir den klar imorgon innan vi åker till Fjällbacka. That's right, vi åker imorgon. Inte idag kväll som det var tänkt först, allt pga f'tt sprutan! Jag måste ta den snarast möjligt nämligen, bah.
Övningskört har jag gjort med, i två omgångar. Första ronden gick åt helvete eftersom pappa och jag rök ihop och åkte hem igen, á la "men vill du inte lyssna kan vi lika görna åka hem igen!" och "okej då åker vi väl hem då!". Sen åkte vi som sagt hem och tjurade, blev vänner igen och åkte tillbaka till parkeringsplatsen. Ganska korkat, men vafan. Hursomhelst, andra gången gick jättebra. Jag börjar få lite bättre koll nu såatte..in yer face dragläge! Du skrämmer mig inte längre krypkörning!

Att kunna krypköra är en konst, nästan som Michael när han moonwalkar.

Nu: readingtime

Drop it

Vaknade vid 10, gick upp vid 2. Oj, nu glömde jag bort regeln som min lärare så desperat försökte banka in; siffrorna 1-12 ska skrivas med bokstäver. Äsch, fuck it. Fuck it all.

Dagarna regnar bort, just typiskt. När jag är borta ska det naturligtvis vara fint väder och när jag kommer hem så slår det om, of fucking course! Regn passar in på en söndag, annars kan det få vara.


Jag vet inte om jag borde känna mig skyldig. Kanske till en viss del, men jag vägrar låta det tära på mig.  
Any way you want it, that's the way you need it.


På dagens schema står bland annat följande:
Jobba med papi hemma
Fika samt deeptalka med Gäby
Hemgång och chilla med supernatural och Oc
Läsa läsa läsa

En slapp dag helt enkelt, tummen upp.

Posshaj!


Helpless

Bad update igen, f'låt. Men nu händer det sådär mycket igen, och har hänt. Alla tidsfomer på en gång innefattar så mycket saker att jag blir snurrig.

Presens suger och är underbart på samma gång.
Imperfekt är fruktansvärt på sitt sätt

Vila i Frid älskade Victoria
Jag och Frida kommer och hälsar på dig någon gång snart, ha det underbart tills dess!<3


Perfekt är fyllt av frågetecken
Pluskvamperfekt är värst, för det är vad som hade kunnat hända. Om jag hade varit gud.
Futurum blir jag galen på, för jag vill ju veta


Vad har hänt då? Mycket. Italien bland annat, men som vanligt orkar jag inte vara detaljerad utan nöjer mig med att beskriva resan med några få, väl valda ord; underbart, varmt, svettigt, soligt, ett paradis för en säl som jag (tänker på havet, inget annat!), flörtiga italienare, vykort, min dåliga italienska, danny devito som spränger vårt badrum och lämnar en odör som påminner och gammal räka, uppträdanden och glass, cp kvällar och fruktansvärt härligt folk<3

Ok, det blev inte så få. Men väl valda kan jag stå för!

Idag har jag hjälpt till lite hemma och dessutom varit trött som en klubbad säl. Jag vet inte vad det är med mig, förmodligen är krafterna inte helt tillbaka sedan bussresan hem än. (30 timmar i buss är inte ok!)  Nåväl, lite senare drog jag till Frida. Vi körde vår deeptalks tradition och satte oss i gungan vid skolan och åt kladdkaka och drack mjölk. Vår oas.
Göteborg igår med gaygirl, shopping och deeptalk där med. När man är borta är det så mycket man har att ta igen.

Nästa vecka åker jag till Fjällbacka. Skönt? Jo, kul att träffa alla igen. Och även fast jag nyss kommit hem så känns det som om jag återigen behöver åka bort. Jävla perfekt, hur svårt ska det vara?!

Nu ska jag återgå till mitt liv
Posshaj!


RSS 2.0